ANTE GOTOVINA: Odlično sam sarađivao sa generalom Dudakovićem i nema osnova da ga se tereti za bilo kakve zločine

Nakon oslobađajuće presude haškog tribunala, ekipa Dnevnog avaza posjetila je generala Antu Gotovinu u njegovom domu u Hrvatskoj. Tom prilikom general Gotovina se osvrnuo na protekli rat i oslobađanje Bosanske Krajine, tom prilikom sa velikim respektom govoreći o generalima Dudakoviću i Alagiću.

Hrvatski general Ante Gotovina kazao je kako je tijekom ratnih operacija izvrsno surađivao s generalima Armije Bosne i Hercegovine, a posebne je pozdrave uputio ratnom zapovjedniku Petog korupsa Armije BiH Atifu Dudakoviću dodajući kako nema osnova da bi se Dudakovića teretilo za bilo kakve zločine.

Hrvatski je general s novinarkom “Avaza” razgovarao u svom domu u Pakoštanima.
“Sada je najvažnije da sam slobodan i da sam konačno kod kuće. Ne može se to puno riječima iskazati. Emocije su prevelike, doista. Presretan sam jer je istina pobijedila”, kazao je Gotovina.

Prisjećajući se ratnih dana i same operacije “Oluje” Gotovina je kazao kako je izvrsno surađivao s generalima Armije BiH Dudakovićem, Mehmedom Alagićem i Vahidom Karavelićem, zapovjednicima Petog, Sedmog i Prvog korpusa.

“Naša suradnja očituje se iz ishoda koji je jako dobro poznat svima. Iz toga je jasno kao dan koliko smo dobro radili. Svi su oni heroji svog naroda”, poručio je Gotovina istaknuvši kako nema nikakvih osnova da bi se protiv generala Dudakovića vodile bilo kakve istrage na čemu inzistira srpska strana tvrdeći kako je on zapovijedio izvršenje ratnih zločina.

Gotovina je ponovio svoju poruku da valja gledati u budućnost a rat ostaviti prošlosti.

“Budimo dobri susjedi, gledajmo naprijed i ostanimo ljudi u pravom smislu te riječi”, kazao je Gotovina.

Dodao je i kako se tijekom boravka u pritvoru u Den Haagu sprijateljio s nekim ljudima iz Sarajeva koji su radili u administraciji te kako se zaželio tog grada i jedva čeka tamo otići i pojesti ćevape.

IZVOR: avaz.ba