DijasporaIzdvojenoVijesti

BIVŠI DRŽAVNI SEKRETAR SRBIJE BEZ DLAKE NA JEZIKU: “Nijedno od ljudskih prava ‘našeg naroda’ u BiH nije ugroženo, Vučić bi da pravi VELIKU SRBIJU…”

Pravo na život, rad, preduzetništvo, bezbjednost, izbore, zdravlje, obrazovanje, kulturu, stvaralaštvo, vjerovanje. Nijedno. Ugroženo je jedino umišljeno kolektivno pravo da od tih država prave Veliku Srbiju – napisao je na Twitteru Videnović.

Profesor beogradskog univerziteta i nekadašnji državni sekretar Srbije u Ministarstvu nauke Ivan Videnović se na Twitteru oglasio povodom dešavanja u Crnoj Gori.

Videnović, poznat po kritici aktuelnog režima u Beogradu, osvrnuo se na položaj i prava Srba u BiH, ali i Crnoj Gori.

Podsjećamo, nakon što je Skupština Crne Gore krajem decembra usvojila zakon o slobodi vjeroispovijesti, krenuli su i protesti Srba u toj zemlji, a predvode ih crkveni velikodostojnici, koji su naglasili da im je tim zakonom uskrećeno pravo na jezik, vjeru, identitet…

– Nijedno od ljudskih prava “našeg naroda” u BiH i CG nije ugroženo. Pravo na život, rad, preduzetništvo, bezbjednost, izbore, zdravlje, obrazovanje, kulturu, stvaralaštvo, vjerovanje. Nijedno. Ugroženo je jedino umišljeno kolektivno pravo da od tih država prave Veliku Srbiju – napisao je na Twitteru Videnović.

(boljabosna.com/Sl.B.)

Related Articles

Close