IzdvojenoVijesti

BRUTALNA ŠAMARČINA VOŽDU IZ LAKTAŠA; DRAGAN MEKTIĆ NIJE NASJEO NA DODIKOVE OBMANE: „Neću u ovome učestvovati jer će nas Dodik opet prevariti kao u slučaju…“

Za razliku od ostatka opozicije u RS-u Dragan Mektić nije nasjeo na Dodikovu igru

Bivši minstar sigurnosti Dragan Mektić nije se povinovao naredbi člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da srpski kadrovi u državnim institucijama bojkotiraju rad Vijeća ministara sve dok strane sudije ne napuste Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, predsjednica Srpske Željka Cvijanović rekla je da predstavnici Republike Srpske u državnim institucijama obustavljaju rad u odlučivanju dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu.

„Donijeli smo jednoglasno dva zaključka. Prvi je da učesnici sastanka su saglasni da predstavnici iz RS-a u institucijama BiH obustave svoj rad u odlučivanju po bilo kom pitanju iz nadležnosti organa BiH dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija. Broj dva, učesnici sastanaka saglasni su da je hitno potrebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj će se raspravljati o ovim pitanjima”, rekla je Cvijanović.

No, za razliku od ostatka opozicije u RS-u Dragan Mektić nije nasjeo na Dodikovu igru.

„Neću u ovome učestvovati jer će nas (SDS), Dodik opet prevariti kao u slučaju NATO-ANP. Samo ću im povjerovati i poštovati odluku ako napuste Savjet ministara“, poručio je Dragan Mektić, a prenosi „Slobodna Bosna“.

(SB)

Related Articles

Close