IzdvojenoVideoVijesti

Dodikove paradržavne igre u Turskoj: Doputovao avionom sa obilježjima Republike Srpske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik doputovao je u Ankaru gdje je na tamošnjem aerodromu priređen svečani doček uz najveće državničke počasti.

Članovi turske delegacije, u kojoj su bili guverner i gradonačelnik Ankare, komandant počasne jedinice i generalni direktor za protokol u Ministarstvu inostranih poslova ambasador Ahmet Bašar Šen, u zgradi aerodroma upriličili su sastanak dobrodošlice za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovaraće danas u Ankari sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o svim aspektima bilateralnih odnosa i budućim koracima za unapređenje saradnje, posebno u zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Tokom posjete, koja je organizovana na Erdoganov poziv, biće riječi i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, navedeno je na sajtu Predsjedništva Turske.
U agendi posjete je predviđeno i potpisivanje različitih sporazuma koji će dodatno ojačati ugovornu osnovu bilateralnih odnosa.

Milorad Dodik je iskoristio ovu priliku za još jednu paradržavnu promociju Republike Srpske. On je u Tursku doputovao avionom sa obilježjima Republike Srpske.

 

Izvor: SAFF

Related Articles

Close