BošnjaciVijesti

DRŽAVNA TUŽITELJICA RAZOTKRIVENA: UDT registrovao predmet protiv Gordane Tadić zbog NEZAKONITE NAPLATE naknade za smještaj…

Tekst objavljen u “Oslobođenju” da je glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić od države Bosne i Hercegovine naplatila naknadu za smještaj u Sarajevu, u stanu u kojem, ustvari, nikada nije ni boravila, izazvao je burne reakcije.

Tragom ove informacije pisali smo i Uredu disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, gdje su nam potvrdili da su “po službenoj dužnosti, a na osnovu medijskih objava, registrovali predmet”.

“Oslobođenje” je objavilo da je Tadićka u tužbi protiv Bosne i Hercegovine, podnesenoj 13. marta 2019. godine, navela da je od 1. aprila 2016. pa sve do 28. februara 2019. godine bila podstanar u stanu Milana Milidraga u Gradačkoj ulici na broju 29. Kao dokaz je priložila Ugovor o zakupu stana, potpisan 1. juna 2015. godine, piše “Oslobođenje”.

Sud BiH je u decembru 2019. presudio da država BiH Gordani Tadić, pored ostalih troškova, isplati i 5.250 KM za troškove smještaja u toku rada.

Državu BiH je ponovo tužila 31. decembra 2019. godine i tražila da joj se nadoknade troškovi odvojenog života i smještaja od 1.marta 2019. do 31. decembra 2019. godine.

No, “Oslobođenje” je u posjedu dokumenata koji dokazuju da Tadićka nikada nije boravila u stanu od 25 kvadrata.

Related Articles

Close