BošnjaciVideo

„DRŽITE IM ŠTANGU; SRAMITE SE…“: Pogledajte brutalni okršaj dvojice Hercegovaca u Hrvatskom saboru, sve je počelo napadom na Željka Komšića

Zastupnici HDZ-a BiH i MOST-a Nevenko Barbarić i Nino Raspudić žestoko su se sukobili u Hrvatskom saboru u kojem se raspravljalo o Godišnjem izvještaju o provedbi Strategije Zakona o odnosima s Hrvatima izvan Hrvatske za 2019., a među šest programa podrške, posebno je važan onaj za Hrvate u BiH, a za koji je Hrvatska izdvojila 25,8 miliona kuna (6,6 miliona KM) kroz 89 programa i projekata.

Bivši načelnik Ljubuškog Barbarić rekao je kako u njegovom HDZ-u BiH traže povrat na izvorni Dejtonski mirovni sporazum i sve ono što su, navodno, tada imali.

– Nametnute izmjene situaciju su dovele do apsurda. Već je govoreno o tome, nije samo član Predsjedništva BiH nelegitimni predstavnik biran tri puta. Još je apsurdnija situacija izbor delegata u Dom naroda FBiH, gdje Bošnjaci s onim silnim nametnutim izmjenama Izbornog zakona i Ustava Federacije bez ikakvih problema – neovisno o izbornom rezultatu – kontroliraju i imaju 15 od 17 delegata u bošnjačkom klubu, 12 od 17 u srpskom klubu, pet od sedam u Klubu ostalih i pet od 17 u hrvatskom klubu – rekao je Barbarić.

Raspudić mu je odgovorio kako je sve dobro rekao i da se slaže sa svim. No, prozvao ga je za šizofrenu politiku.

– Zbunjuje me činjenica da održavate većinu Andreja Plenkovića koja je iznjedrila, lobirala, gurnula Mariju Pejčinović-Burić na čelo Vijeća Europe, a koje eksplicitno sada radi na dokidanju konstitutivnosti naroda BiH. Jeste li uvjereni koliko je šizofrena vaša pozicija? Kojem Barbariću da vjerujem? Ovome koji kaže da Hrvatska čvrsto treba braniti konstitutivnost Hrvata u BiH ili ovome koji održava Plenkovićevu većinu čija nam “Marija Burić-Perjanica” šalje sramotan odgovor u kojemu nam uopće nije odgovorila na naš upit… Izabrani ste iz 11. izborne jedinice golemom većinom glasova Hrvata iz BiH. Imate li odgovornost prema tim ljudima? – upitao je Raspudić.

“Slobodna Bosna” donosi video najzanimljivijeg dijela rasprave dvojice saborskih zastupnika iz Hercegovine.

Related Articles

Close