IzdvojenoVideoVijesti

Evo zašto Bosanska armija i Bošnjaci spadaju u najpoštenije borce u svijetu (VIDEO)

Plansko uništavanje Bošnjaka koje se dešavalo u periodu od 1992. do 1995. godine, posebno u gradovima kao što su Prijedor, Foča, Višegrad, Bijeljina, Zvornik, Srebrenica je samo dokaz zločinačkih namjera tadašnje agresorske politike koja se sprovodila na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Masovni logori, masovna klanja i ubijanja civila, žena i djece, je dokaz da je u Bosni i Hercegovini počinjen najveći zločin nakon Drugog svjetskog rata.

Nakon što su ubijani Bošnjaci, tada se krenulo u sistemsko rušenje džamija sa ciljem da se u potpunosti izbriše svaki trag postojanja muslimanskog naroda na područjima na kojima su počinjeni Genocidi.

Dok su srpski predstavnici prijetili Bošnjacima genocidom i srpske vladike slavile ubijanje civila, Bošnjaci su čuvali njihove crkve i imami su govorili vojnicima da je zabranjeno ubijanje civila.

Dok se jedna strana koristila najmonstruoznijim činovima istrebljivanja jednog naroda, druga strana je ratovala po načelima ratovanja. Armija RBiH je branila sva tri naroda Republike Bosne i Hercegovine i postoji niz dokaza koji potkrepljuju ovu činjenicu.

Related Articles

Close