IzdvojenoVideoVijesti

Izjava Aleksandra Vučića o Dodiku : On nije samo idiot, on je i teški kriminalac !

Zvanično Sarajevo je od Republike Srbije “naručilo” privođenje Milorada Dodika. Međutim, spasio ga je Aleksandar Vučić, koji nije dozvolio da se predsjednik entiteta Republika Srpska (RS) hapsi u Beogradu zbog “ne znam, neka vila negdje, ne znam ni ja šta”.

Aleksandar Vučić i Milorad DodikNaslovnica časopisa “Velika Srbija” iz januara 2008. godineKarikatura Milorada Dodika kao “Tadićeve dvorske lude”

Zbog brojnih obaveza koje mu nameće pozicija zaštitnika srpskog naroda sa obje strane rijeke Drine, Vučić ne samo da je zaboravio da iz BiH nije stigao zahtjev za privođenje Milorada Dodika već zamolnica za informacije o novčanim transakcijama u kojima je predsjednik entiteta Republika Srpska (RS) učestvovao, već je čak uspio zaboraviti zbog čega su institucije BiH kontaktirale Beograd.

Uprkos nadljudskom intelektualnom naporu, Vučić se samo uspio prisjetiti da se radilo o “ne znam, neka vila negdje, ne znam ni ja šta”. Kako bi osvježili pamćenje predsjedniku Republike Srbije, podsjetit ćemo ga na njegove ranije izjave o “nekoj vili negdje”.

Prije tačno deset godina je Vučić, tada u ulozi generalnog sekretara Srpske radikalne stranke, gostujući u magazinu “Oko” na Radio-televiziji Srbije Dodika nazvao kriminalcem. Istovremeno je od tadašnjeg potpredsjednika Demokratske stranke Dušana Petrovića zatražio objašnjenje zbog čega je za Dodika određena povoljnija cijena vile na Dedinju u odnosu na njenu stvarnu vrijednost te na koji je način to korisno za Srbiju.

Upravo ta vila na Dedinju, smještena na adresi Vaska Pope 16b, je “neka vila negdje”, zbog koje su se institucije BiH obratile Ministarstvu pravde Republike Srbije.

Samo dan nakon istupa na Radio-televiziji Srbije, Vučić je organizirao i konferenciju za medije, na kojoj je kazao da “Dodik nije samo idiot”, već da je i “težak kriminalac kojeg je korumpirao predizborni tim Borisa Tadića”.

Konkretan je početkom 2008. godine bio i tadašnji prvi čovjek Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, koji danas skupa sa Dodikom sanja snove o brisanju Drine kao granice. Nikolić je, podsjećanja radi, optužio Borisa Tadića da je, u zamjenu za podršku, “gotovo poklonio Miloradu Dodiku vilu u lici Vaska Pope 16 u naselju Dedinje”.

– Dodik je 1992. godine bio jedan od najboljih saradnika Slobodana Miloševića. Kao čovjek se obogatio na tuđoj nevolji. On je upao u politiku i sada ga određene snage u Beogradu forsiraju. On je idiot kada kaže da neće sa mnom sarađivati ako postanem predsjednik Srbije kojeg je legitimno izabrao narod Srbije – kazao je Nikolić te 2008. godine.

U listu Srpske radikalne stranke “Velika Srbija” je objavljena i prigodna karikatura, na kojoj je Dodik predstavljen kao “Tadićeva dvorska luda”.

Nije ni Dodik njima ostao dužan kada ih je nazivao “političkim pobačajem”.

Bosnor.com

Related Articles

Close