IzdvojenoVideoVijesti

JELENA TRIVIĆ OTKRILA ŠTA SE DODIKU SPREMA: “Ova vlast je obezvrijedila i ekonomski uništila Republiku Srpsku, ne može RS da zavisi od jednog čovjeka”

“Opozicija ima snagu, ima ljude da se bori za promjene u Republici Srpskoj. Mislim da nam je sada potrebno, i to treba brzo započeti, jedno saborovanje svih onih koji misle da ova vlast treba da ode”, kazala je potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić u emisiji “Puls” BN TV-a.

Ona je rekla da treba postići jedan dogovor, konsenzus bez potkusurivanja, “meni treba ovo ili ono ili ja sam više zaslužio…”

“Trebaju nam svi i mislim da opozicija, uz sve svoje nedostatke, ima šanse, iako ima opština gdje opozicione stranke imaju tanke opštinske odbore. Ali, i u takvim sredinama sigurno ima ljudi koji su spremni da se uključe u opozicionu borbu i sada treba doći do njih, kanalisati ih i mobilisati”, kazala je Trivićeva, koja je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona kaže da treba hodati po terenu, obilaziti opštine i mobilisati sve one koji su za promjene.

“Ja sam bila dosta po terenu, ipak je drugačije kada vi dođete u te male sredine i date ljudima na značaju da vide da nisu ostavljeni sami. Meni nije problem u Banjaluci da se slobodno krećem, ali u malim sredinama je teško ako niste uz vlast”, kazala je ona i ilustrovala to situacijom u Hercegovini, gdje je, kako je naglasila, posebno izražena bahata politika SNSD-a.

“U Hercegovini je jako izraženo da SNSD provodi neku vrstu sile u onim opštinama u kojima su na vlasti”, kazala je Trivićeva.

Govoreći o opozicionom djelovanju, gdje su se u NSRS u ovom mandatu posebno istaknuli ona, Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković, ona je rekla da je i prije njih postojala opoziciona borba i da su je oni sada dodatno rasplamsali.

“Ova vlast je obezvrijedila i ekonomski uništila Republiku Srpsku. Trebaju nam korjenite promjene, jer Republika Srpska ne može da zavisi od jednog čovjeka”, kazala je Trivićeva u emisiji “Puls” BN TV-a.

Ona je uvjerena da ima mnogo onih koji se ne slažu s ovakvim sistemom i vjeruje u promjene koje će se desiti na izborima naredne godine.

(SB)

Related Articles

Close