BošnjaciFotoIzdvojeno

JOVANOVIĆ O DODIKU I KOMŠIĆU: “Nije problem kad Srbi u Drvaru glasaju za Čovića, problem je kada Sarajlije glasaju za Komšića?!”

“Dodik je glavonja i možda je u toj glavi i ostalo još zrno neke pameti, ko zna”

“Nama trebaju dobri odnosi sa svim susjedima, radi nas samih. Srbija je do uvođenja taksi na naše proizvode izvozila pola mijarde eura robe na Kosovo.

Mi u Bosnu i Hercegovinu izvozimo više nego u Ameriku, Rusiju i Kinu zajedno”, rekao je Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalne stranke Srbije gostujući jutros na srbijanskoj televiziji “Happy”.

Na pitanje da li je kao savjetnik Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, u Sarajevu sreo Milorada Dodika, Jovanović je rekao da nije, jer Dodik uglavnom sjedi u Istočnom Sarajevu i u Predsjedništvo BiH dolazi veoma rijetko.

“Ima Dodik priličnu glavu, glavonja je on i možda je u toj glavi ostalo još zrno neke pameti, ko zna… Ja nikada nisam vidio kod Željka Komšića želju da se sukobi sa Dodikom, naprotiv. Mi ovde ne znamo ništa o tom čoveku”.

Na novinarsko pitanje može li se desiti, kako pišu tabloidi u Srbiji, da “muslimani na idućim izborima kao što su birali Komšića izaberu i srpskog člana Predsjedništva BiH i da je Dodik poslednji srpski član kojeg su birali Srbi”, Jovanović je rekao da su to potpune besmislice.

“Srpskog člana Predsjedništva BiH biraju građani Republike Srpske, a ostala dva člana biraju građani Federacije BiH. Sasvim je u redu da svi Srbi iz Drvara glasaju za Čovića, odnosno za HDZ.

Glasaju za nekoga ko je promijenio ime centralnog trga u Mostaru, koji se više ne zove po Aleksi Šantiću, nego po Miletu Budaku, ustaši iz Drugog svetskog rata.

I to nije problem kada Srbi glasaju za Čovića. Problem je kada Sarajlija glasa za Komšića i kaže ‘baš me briga, on je moj sugrađanin’.

Tom čoveku je otac Hrvat, majka mu je bila Srpkinja koja je ubijena u Sarajevu tokom bombardovanja. Žena mu je Muslimanka i on kaže: šta sam ja, šta je moje dete?!

I zato mu ja savetujem da traži zajednički jezik sa Dodikom. Ali ne možete nalaziti zajednički jezik pod uslovima koje postavlja Dodik.

Bosni je potreban mir. Nema mira u Bosni za Srbe, ako tu nema sreće za Bošnjake, i obrnuto. Ako izmirimo Srbe i Bošnjake, onda više nema rata”, rekao je Čedomir Jovanović.

(S.B.)

Related Articles

Close