BiHIzdvojenoVideoVijesti

KAO ŠTO TO RADI ISIL: Pogledajte kako je tzv. HVO koristio kamione bombe za teroristički napad na Bošnjake u Vitezu (VIDEO)

Na današnji dan, 18.aprila 1993.godine tzv. HVO je napao Bošnjake u Starom Vitezu sa cisternom punom eksploziva. Takve scene danas gledamo u Siriji i Iraku gdje ISIL kamionima bombama napada položaje svoje neprijatelje. Haški tribunal je u procesu suđenja Dariju Kordiću, Tihomiru Blaškiću i Mariju Čerkezu utvrdio da je detoniranje cisterne bombe u Starom Vitezu bio teroristički čin koji je izveo tzv. HVO nad Bošnjacima. Uprkos takvim terorističkim napadima, tzv. HVO nikada nije uspio osvojiti Stari Vitez. Bošnjaci su herojski odbranili taj dio Viteza, a izvedna akcija pripadnika tzv. HVO-a je samo pokazala količinu brutalnosti koju su ispoljavali u sukobima sa Armijom RBiH.

Zanimljive su izjave pojedinih generala tzv. HVO-a koji su mahom okrivljavali Armiju RBiH kao rasadnika terorizma, sa niti jednim dokazom za to, dok su vješto žmirili na vlasititi terorizam, za kojeg postoji mnoštvo dokaza.

Related Articles

Close