IzdvojenoVijesti

KAŽNJAVANI DODIKOV SAVJETNIK RIGA VATRU: „Schwarz-Schilling je zagovarao ideju revizije Dejtonskog sporazuma i centralizacije BiH, na štetu RS-a i u korist samo jednog naroda…“

„Christian Schwarz-Schilling propustio je svoju priliku da uradi nešto dobro za BiH. Zagovarao je ideju revizije Dejtonskog mirovnog sporazuma i centralizacije BiH, na štetu Republike Srpske i u korist samo jednog naroda“, kazao je Dragan Kalinić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Nekadašnjem visokom predstavniku u BiH, koji smatra da nema rješenja na Balkanu bez uplitanja SAD-a, odgovorio je savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić.

„Schwarz-Schilling smatra da bi Evropa i Sjedinjene Američke Države trebalo više da se uključe u procese na Zapadnom Balkanu. Koji je pravi razlog svega što govori nekadašnji visoki predstavnik, znaće se onda kada se završe izbori u Americi“, kaže Kalinić.

“Mi nikada nismo potcjenjivali značaj SAD-a i Evrope u rješavanju konflikta na Balkanu, kao i u stvaranju DMS-a. Ali, paradoksalno je da su nakon Dejtona i jedni i drugi mirno gledali, pa i podsticali praksu visokih predstavnika da na silu revidiraju originalno slovo ovog sporazuma. I to u korist samo jedne strane u BiH. Iznad svega bi bilo najbolje da se BiH prepusti svojim legalnim i legitimnim političkim akterima, da se ukine parazitski OHR i da se donesu neke konačne, trajne odluke”, rekao je Dragan Kalinić za ATV.

Podsjetimo, OHR, zajedno s desecima funkcionera u Republici Srpskoj, smijenio je sa političke funkcije i Dragana Kalinića za vrijeme mandata Paddyja Ashdowna.

Related Articles

Close