IzdvojenoVijesti

KOMIČNE PRIJETNJE MIODRAGA LINTE: “Svako ko pokušava da ruši izvorni Dejtonski sporazum…”

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poručio je zvaničnicima u RS-u da treba razmišljati o novom Ustavu, čiji bi cilj bio povratak nadležnost otetih poslije mijenjanja prvog ustavnog teksta.

Linta je rekao da je prvobitni ustavni tekst dosta puta mijenjan zbog, kako kaže, “antidejtonskih intervencija i brutalnih pritisaka visokih predstavnika i otimanja brojnih nadležnosti Republici Srpskoj u oblasti odbrane, bezbjednosti, pravosuđa, finansija, poreske politike”.

  • Zbog toga je potrebno razmišljati o donošenju novog Ustava čiji cilj bi bio povratak otetih nadležnosti u skladu s izvornim Dejtonskim sporazumom. Samo dosljedno poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma može biti garancija mira i stabilnosti i ključ opstanka BiH – rekao je Linta.

Prema njegovim riječima, svako ko pokušava da ruši izvorni Dejtonski sporazum, ruši BiH i destabilizuje region, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona. Očito je zaboravio da je Dejtonski sporazum doživio mnoge promjene i da su sve izmjene sastavni dio Daytona.

 

Izvor: SB

Related Articles

Close