IzdvojenoVijesti

MAGAZINOVIĆ ŽESTOKO RASPALIO: “Jasno je ko je pogazio Bogićevo dostojanstvo”

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u parlamentu BiH, prokomentarisao je pismo koje je javnosti uputio Bogić Bogićević, a u kojem se zahvalio građanima na podršci, te poručio kako je zgrožen spoznajom kako se u gradskoj vlasti prljavo trguje.

Poruke su jasne. Svima. Jasno je i ko je pogazio Bogićevo dostojanstvo odlukom da se glasa o njegovom imenovanju nakon što je odbio kandidaturu. Bio sam žestoko protiv toga, poručio je Magazinović.

U pismu je Bogićević, kako smo ranije objavili, objasnio zašto je prihvatio kandidaturu, ali  istakao i to da je već na prvom koraku suočen sa političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da ga se onemogući da bude izabran.

“Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu. I ja sam, kao i vi, bio zgrožen spoznajom kako se u gradskoj vlasti prljavo trguje, kako se kupuju i prodaju ljudi i njihovi glasovi. Povlačenje kandidature bilo je za mene jedini častan odgovor na te pokušaje da me se i ljudski i politički ponizi”, naveo je Bogićević te istakao kako je “teško reći šta je bilo bilo prljavije: prvi dan zasjedanja, kad je od mene odustala gotovo polovina onih koji su zvanično stali iza moje kandidature, ili drugi dan, kad su svi prisutni vijećnici donijeli jednoglasnu odluku. A donijeli su je, odgovorno tvrdim, samo zato što sam već odustao od kandidature, kako bi se takvom odlukom „oprali“ pred razočaranim i razljućenim građanima, istovremeno znajući da ja neću prihvatiti takvu njihovu naknadnu “pamet”.

 

Izvor: SB

Related Articles

Close