IzdvojenoVijesti

NAKON VELIKE AKCIJE SIPA-e, OGLASILI SE IZ DEMOKRATSKE FRONTE: “Drugovi iz SDP-a, ako ste prodali Srebrenicu, hoćete li i državu?”

Reakcija Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo uslijedila je nakon pretresa koje su u Srebrenici i Tuzli izvršili službenici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH.

Socijaldemokratska partija (SDP) jedina je partija sa sjedištem u Sarajevu koja nije podržala kandidaturu Alije Tabakovića za načelnika općine Srebrenica, podsjeća Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo.

– Predsjednik Općinskog odbora SDP-a Srebrenica i njegovi aktivisti tokom čitave kampanje radili su za Mladena Grujičića, što potvrđuju i rezultati na biračkom mjestu u Sućeski, rodnom selu predsjednika Općinskog odbora SDP-a Srebrenica – ističu iz Demokratske fronte.

Reakcija Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo uslijedila je nakon pretresa koje su u Srebrenici i Tuzli izvršili službenici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH, a zbog sumnje da su predsjednik Općinskog odbora SDP-a Srebrenica Bego Bektić i njegovi saradnici zloupotrebljavali lične podatke Srebreničana za potrebe podrške Mladenu Grujičiću, piše “Faktor”.

– Da li je išta sveto ? Da li je i ovo direktiva iz centrale SDP-a u Sarajevu? Ako ste prodali Srebrenicu, da li da vam vjerujemo da nećete i državu? Ako ste dogovorili izdaju Srebrenice s Dodikom i njegovim SNSD-om, da li ste to isto uradili i sa Mostarom dogovarajući izdaju s Čovićem i njegovim HDZ-om – navodi se u reakciji Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo.

Biti patriota, dodaju, znači biti spreman platiti cijenu, pa i onu političku na izborima.

– Drugovi, ne vežite zastave s izdajnicima ove zemlje – zaključuje se u reakciji.

Izvor: SB

Related Articles

Close