IzdvojenoVijesti

NASTAVAK SKANDALA U HRVATSKOJ; OGLASIO SE HOS-ovac: “Neka dođe pred mene i kaže mi da mu ovo smeta, ja ću mu reći razlog”

Nakon odlaska Milanovića nekoliko članova HOS-a kojima na odorama stoji ‘Za dom spremni’, ragovali su na njegov potez

Povodom obilježavanja 28. godišnjice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“ Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović trebao je učestvovati u programu obilježavanja VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru. Međutim, Milanović je odbio učestvovati u protokolu i vraća se u Zagreb, javljaju hrvatski mediji.

Predsjednik Hrvatske Milanović odbio je učestvovati u obilježavanju kad je saznao da u protokolu učestvuju i dvije osobe koje na sebi imaju natpis ‘Za dom spremni’. O svemu se predsjednik telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.

Nakon odlaska Milanovića nekoliko članova HOS-a kojima na odorama stoji ‘Za dom spremni’, ragovali su na njegov potez.

-On se okrenuo i bacio nas u smeće davno, ako se sjećate njegove izjave, kazao je jedan HOS-ovac.

Ante Baraba Knez iz zadarskog HOS-a kaže kako su oni službeno dio protokola obilježavanja akcije.

-Prilikom dolaska ovdje rečeno nam je da ljudi koji su u protokolu idu na polaganje vijenaca. Mi smo u protokolu kao sve udruge Domovinskog rata. Nije bilo nikakvog vrijeđanja gosodina predsjednika, nije bilo ni u planu. Postrojili smo se na početku, protokol je počeo. Ono što Milanović je napravio u Novskoj i sad je napravio, kazao je za hrvatsku televiziju N1.

Nek’ dođe pred mene nek’ mi kaže da mu ovo smeta, ja ću mu reći razlog. Ja i moja braća smo pod ovim znakom krv prolili… “, govori i ponavlja kako su dobili poziv da sudjeluju kao sve braniteljske udruge.

Izvor: SLOBODNA-BOSNA.BA

Related Articles

Close