IzdvojenoVijesti

PARLAMENTARKA VULIĆ OPET STALA U ODBRANU DODIKA: “Pojedini kadrovi PDP-a idu na inostrane antisrpske sesije”

  • Odavno je jasno kao dan da pojedini kadrovi PDP-a ništa drugo i ne rade sem što idu na brojne, inostrane, antisrpske sesije i obuke obavještajnih službi – tvrdi Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Sanja Vulić je reagovala na jučerašnju konferenciju za novinare članice Glavnog odbora PDP-a Olivere Nedić, koja je izjavila da se Milorad Dodik poigrao s nastavnicima, učenicima i roditeljima kada je povredom vitalnog entitetskog interesa proglasio odluke Predsjedništva BiH o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u programu za međunarodno ocjenjivanje učenika (PISA) u 2021. godini.

Vulićeva kaže da je ovaj put problem u tome “ko govori” o potezu Dodika, piše Srpskainfo.

– Sasvim je sigurno da to vrlo teško može činiti nastavnik koji u jednoj školskoj godini bude na neplaćenom odsustvu barem pet mjeseci, koristeći to vrijeme za razna putešestvija. Naša žena – majka – kraljica je na velika zvona objavila svoj uspjeh, kao dobitnik Fulbrajtove stipendije, zarad koje je, ne osvrćući se, otišla preko bare. Zanimljivo je da joj je zaslijepljena i neobaviještena masa gromko aplaudirala, zdušno je podržavajući na društvenim mrežama, u transu od hvalospjeva. Niko se nije sjetio da pronađe odavno razobličen sistem koji američke organizacije decenijama sprovode u cilju pronalaska korisnih poslušnika. Bitno je da se dotična vrnula s titulom “trenerice demokracije”, ma šta to značilo, ali je sigurno da je trening bio efikasan – kaže Vulićeva.

Posebno joj smeta što Nedićeva spominje “komšije” aludirajući na Srbiju.

– Ova prosvjetna radnica koja, gle čuda, predaje geografiju, morala bi u malom prstu imati znanje gdje se nalazi Matica srpska, u kojoj zemlji!? A kada nauči šta je moć Ustava Republike Srpske te koja su nam prava zagarantovana Dejtonskim mirovnim sporazumom, tad bi sebi mogla dati za pravo da tumači postupke i izjave Dodika – tvrdi Sanja Vulić.

Prema njenim riječima, novoizgrađene škole, vrtići, studentski domovi govore o odnosu Milorada Dodika i SNSD-a prema obrazovanju i budućnost Republike Srpske. Tvrdi da je PISA testiranje „tipičan primjer zadiranja u nadležnost i SNSD nikada neće stajati iza takvih avantura“.

– Da, naravno da primjenjujemo sistem rada u svim segmentima po uzoru na Srbiju, jer je dokazano kvalitetan i dobar. Naša petostruka majka, što smatram njenim neporečivim, najvećim uspjehom u životu, komentariše PISA testiranje visokoparnim rječnikom koji je često smrtnicima nerazumljiv, a onda napada odluke Milorada Dodika koji brine o vitalnom interesu RS-a. Potrebno je mnogo vremena, volje, zalaganja da bi se bilo koja, a kamoli ova zaposlena majka, ovako strasno angažovano i detaljno bavila politikom, skoro pa 24 časa dnevno. Stigne li da ispravi onih 150 (inspekcijski evidentiranih) grešaka koje je napravila u dnevniku kao požrtvovana razrednica? Zalaže li se za sankcionisanje nesavjesnih ili rasijanih, kako god, prosvjetara koji ne umiju u dnevnik unijeti lične podatke i rezultate svojih dvadesetak učenika? – pita Vulićeva.

Zaključuje da je reakcija Nedićeve “samo jedan u nizu očajničkih trzaja već sada izbornih gubitnika, koji se pokušavaju dodvoriti stranim ambasadama i političkom Sarajevu”.

Related Articles

Close