DijasporaVijesti

Patrijarh Irinej: Čestitam Dodiku što kaže ono što svi mislimo – da je Republika Srpska sa Srbijom neodvojivi dio srpskog naroda

Patrijarh Irinej je istakao da je sastanak protekao u punom prijateljstvu, poručivši da su “narod iz Srbije i iz Republike Srpske jedan narod”, kao i da je “to bila jedna republika i tako ostaje”.

“Pozdravljam gospodina predsjednika i čestitam mu na hrabrosti da kaže ono što svi mi želimo – da je Republika Srpska sa Srbijom neodvojivi dio srpskog naroda i da smo svi pozvani i dužni da to jedinstvo podržimo i održimo”, rekao je patrijarh Irinej.

Nije ovo prvi put da vođa Srpske pravoslavne crkve pokazuje ovakve stavove i otvoreno se zalaže za spajanje manjeg bh entiteta sa Srbijom, pod krinkom da je to jedan narod i da se treba teritorijalno ujediniti.

Ne trebamo biti slijepi na ove pokušaje i uvijek moramo biti u pripravnosti i Međunarodnoj zajednici otvarati oči o lažnim izjavama o poštivanju teritorijalnog integriteta koje dolaze iz susjedne Srbije i o još mnogim drugim neiskrenim namjerama, kako od vjerskih, tako i od političkih lidera.

Related Articles

Close