POGLEDAJTE KAKO JE TRUMP RAZOČARAO SRBE: Čestitao Kosovu desetu godišnjicu NEZAVISNOSTI!

Predsjednik SAD-a Donald Trump čestitao je predsjedniku Kosova Hashimu Thaçiu desetu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova.

 U čestitici koju je kosovskom predsjedniku danas predao amabasador SAD-a na Kosovu Greg Delawie, navodi se da je Kosovo tokom posljednjih deset godina ostvarilo velike korake u jačanju suvereniteta i multietničke demokratije.”U međuvremenu treba uraditi još puno toga, čestitamo vam na vašem napretku. I dok vaša zemlja ulazi u drugu deceniju državnosti, SAD su posvećene tome da pomognu Kosovu da izgradi jake temelje zajedničkih, demokratskih principa regionalne saradnje i vladavine prava. Postupajući ovako, Kosovo će preduzeti momentalne korake prema integraciji u zapadnu zajednicu naroda”, navodi se u čestitci američkog predsjednika.

U Trumpovoj čestitci se dodaje da SAD gledaju na Kosovo kao na važnog partnera.

“U ovom historijskom trenutku želim sve najbolje građanima Kosova”,navodi se u čestitci američkog predsjednika.

Nakon pobjede Trumpa na predsjedničkim izborima u novembru 2016. godine, Beograd je bio oblijepljen velikim čestikama s porukom “Trampe Srbine”, a u majicama s Trumpovim likom marširali su politički aktivisti različitih srpskih stranaka izražavajući oduševljenje njegovim dolaskom u Bijelu kuću.

alt

alt