BiHVijesti

POGLEDAJTE PORUKU BRANIMIRA JUKIĆA IZ SRCA HERCEGOVINE: „Nemojte biti saučesnici u zarobljavanju države, pogledajte samo koga napadaju i Dodik i Čović i…“

„… talibanske frakcije bošnjačkih nacionalnih stranaka“

Pred nama su presudni izbori. Za samo 6 dana ćemo saznati rezultate referenduma kakvu Bosnu i Hercegovinu njeni građani žele”, smatra predsjednik KO DF HNK.

„Jako je važno da svi izađu na izbore. Izašli ne izašli, vaš glas će se negdje pribrojiti. Nereagiranjem CIK-a i Tužilaštva, institucija koje su plaćene za provođenje i fer kontrolu transparentnosti izbora, ostalo je isključivo na građanima da još jedanput obrane svoje pravo da mogu glasati za koga žele. Svi smo svjedoci neviđenog licemjerja, trgovine i doslovnog kupovanje biračkih odbora u HNK“, navodi Jukić i dodaje:

„Istaknuti članovi pojedinih stranaka će biti članovi biračkih odbora ispred drugih stranaka, a sve kako bi se do kraja kompromitirao proces izbora. U praksi to znači da će birački odbori biti jednostranački iako će nominalno biti riječ o 5 različitih stranaka.

Pozivam sve NVO u čijem statutu stoji kontrola izbornog procesa da se oglase po ovom pitanju. Naročito pozivam Centralnu izbornu komisiju i Tužilaštvo da stane na kraj ovakvoj praksi, budući ih svi mi građani plaćamo kako bi osigurali fer i transparentan izborni proces. Alibi dopisi o sređivanju biračkih popisa sedam dana prije izbora nisu zaslužili nikakav komentar.

Nemojte vjerovati ničijim riječima, vjerujte svojim očima, pogledajte samo koga napadaju i Dodik i Čović i talibanske frakcije bošnjačkih nacionalnih stranaka. Dobro pogledajte tko vam obećava zapošljavanja u javnim poduzećima kao da je to njihova privatna svojina.

Dobro pogledajte tko vas ucjenjuje radnim mjestima, materijalnom sigurnošću ili etiketama izdajnika. Obraćam se čak i onima koji su se provukli u administraciju, javna poduzeća ili dobili nekakvu crkavicu kroz sistemsku korupciju i kapanja iz budžeta – je li nagrada zaista vrijedila uloženog truda?

Nemojte dozvoliti da vam prijetnjama i ucjenama i zloupotrebama javnih resursa ponovno određuju život još četiri godine. Nemojte biti saučesnici u njihovom zarobljavanju države i svih njenih institucija. Samo ih vi građani možete spriječiti u tom naumu.

(Vijesti.ba)

Related Articles

Close