IzdvojenoVijesti

PRVA ŠAJKAČA REPUBLIKE SRPSKE NENAD STEVANDIĆ

Naš posao je da štitimo Republiku Srpsku od svih napada, a tako će biti i danas ukoliko bude održana druga sjednica Kolegijuma Predstavničkog doma Paralementarne skupštine BiH u proširenom sastavu, istakao je Nenad Stevandić, predsjednik Kluba Srba u PD PS-a Bosne i Hercegovine

Na predloženom dnevnom redu bi trebalo da se nađe utvrđivanje preostalih prijedloga za izbor članova stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kao i dogovor o radu 2. sjednice tog doma.

Na sjednici Kolegija održanoj u prvoj polovini ovog mjeseca nije bio postignut konsenzus u vezi s održavanjem sjednice.

“Na sjednici Ujedinje Srpske u Zvorniku, donijet je Nacrt deklaracije o nepovredivosti Republike Srpske kao odgovor na antiustavnu, antidemokratsku i antisrpsku programsku deklaraciju SDA. U Nacrtu deklaracije govori se o pravima Republike Srpske utemeljenim na povelji UN i evropskoj Povelji o ljudskim pravima, kojima je predviđeno pravo naroda na samoopredjeljenje, na društveni, ekonomski i kulturni razvoj”, istakao je Stevandić gostujući u Jutarnjem dnevniku na RTRS-a.

On je istakao da će podržati i deklaraciju SNSD-a.

“Mi nećemo uraditi niti jedan potez da rasturimo BiH. Ovakvim djelovanjem samo branimo Republiku Srpsku, jer podrivanjem njenih temelja, ljuljaju se i temelji same Bosne i Hercegovine. Pričaju o nekakvim hirovima sa naše strane. Nažalost, hirove čini samo Bakir Izetbegović, jer sa druge strane Milorad Dodik predstavlja veliku većinu apsolutnog pobjednika na prošlim izborima. Pričaćemo i o retorici u medijima, jer ponovo se priziva 1992. godina, često se čuju prijetnje ‘Srbe na vrbe’”, dodao je Stevandić.

Kako je najavljeno, nakon sjednice u Sarajevu, Nenad Stevandić održaće konferenciju za medije.

Related Articles

Close