BošnjaciIzdvojeno

ŠKORO KAO U ČAVOGLAVIMA: Pogledajte kako Đukanovićeve pristalice pjevaju domoljubniu pjesmu “Sude mi” (VIDEO)

Jučer je se više hiljada građana pod sloganom “Samo za Crnu Goru, ni za jednu partiju” okupilo ispred manastira u Cetinju, gdje je sjedište Mitropolije crnogorsko-primorske.

Brojni građani su došli ispred manastira kako bi poslali poruku da su isključivo za građansku Crnu Goru. Istakli su i kako je Crna Gora uvijek bila zemlja mira.

U razgovoru za N1, jedan od učesnika skupa, koji je kazao da je unuk narodnog heroja, okrivio je Srpsku pravoslavu crkvu i mitropolita Amfilohija za stanje u ovoj zemlji.

“Barjačiti sa četničkim zastavam u Cetinju i Crnoj Gori neće sigurno, znamo što je bilo u Sarajevu, mi to ovdje dopustiti nećemo. Onaj sa bradom jedini je razlog zla u Crnoj Gori”, rekao je.

Pored standardnog repertoara na patriotskim skupovima poput državne himne, preko razglasa su puštane i druge pjesme koje “mirišu” na patriotizam. Tako se među “odabranim” pronašla i pjesma Miroslava Škore “Sude mi” koju je ovaj pjevač posvetio hrvatskom generalu Anti Gotovini povodom suđenja pred Haaškim tribunalom.

(SB)

Related Articles

Close