IzdvojenoVijesti

SOFTIĆ DEMANTIRAO GUTIĆA: “Netačna je tvrdnja da nisam glasao u Banovićima!”

Potpredsjednik SDA Safet Softić demantirao je tvrdnju svog stranačkog kolege iz Banovića Bege Gutića, koji mu je zamjerio navodni izostanak političke podrške pa čak i to da nije uopće izašao na glasanje.

Novi načelnik Banovića Bego Gutić pohvalo se na svom Facebook profilu kako je uspio pobijetiti u utvrdi Mirsada Kukića i njegove partije PDA, požalivši se pri tome da uopće nije imao podršku stranačkih kolega iz Kantonalnog odbora.

“Nismo imali nikakvu podršku Kantonalnog odbora SDA, čak se nije udostojio predsjednik Kantonalnog odbora da telefonom čestita pobjedu. Protiv sebe smo imali potpredsjednika SDA Safeta Softića, koji je radio protiv SDA u Banovićima, koji se nije udostojio da, kao glasač koji glasa u Banovićima, dođe i glasa i da podršku SDA”, napisao je Gutić.

Istaknuo je da su to unutrašnji problemi SDA koji se moraju hitno rješavati.

“To su unutrašnji problemi SDA i, ukoliko te probleme ne budemo riješili, onda se bojim da će ovo biti samo nastavak slobodnog pada na izborima 2022. godine. Mora uslijediti unutrašnje pospremanje”, zaključio je Gutić.

No, prozvani Safet Softić dematirao je svog kolegu Begu Gutića. Tvrdi da je glasao u Banovićima i da se to može provjeriti.

  • Netačna je informacija koju ste objavili na vašem portalu da nisam obavio svoju građansku dužnost i glasao na lokalnoim izborima. Glasanje sam obavio na biračkom mjestu “Podgorje 2” u Banovićima i to je lahko provjerljivo – kratko je napisao Softić.

(Sl. B.)

Related Articles

Close