IzdvojenoVijesti

Stanić: “Dodik uvrijedio i Željku Cvijanović na nacionalnoj osnovi”

Predsjedavajući Predsjednitšva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik vrijeđaoje članicu CIK-a Vanju Prutina – Bjelica nekoliko sati nakon sjednice i to – zbog braka s Bošnjakom.

Jučerašnjim Dodikovim napadom na članicu CIK-a Vanju Bjelica-Prutina, kada je rekao da je i to što je bila udata za Bošnjaka uticalo na poništenje izbora u Doboju, u stvari i napad na predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, koja je iz “mješovitog” braka”, rekao je šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić.

“Na nacionalnoj osnovi se ne smije niko vrijeđati. Ako je dozvoljeno da osoba iz ‘mješovitog’ braka bude predsjednik Republike Srpske, zašto bi bilo zabranjeno da član CIK-a bude ili je bio u ‘mješovitom” braku’”, istakao je Stanić.

On je naglasio da Dodik prije nego počne da daje šovinističke uvrede pogleda malo ko su ljudi koji ga okružuju.

“Većina Dodikovih najbližih saradnika živi u ‘mješovitim brakovima’. Nikola Špirić, Nebojša Radmanović i mnogi drugi žive u ‘mješovitim brakovima’. Nije dovoljno a ni moralno ženi promijeniti ime da bi se u javnosti predstavio kao nekakav ‘veliki Srbin’”, kazao je Stanić.

Govoreći o aferi “ikona” Stanić je rekao da se taj slučaj nikada neće riješiti.

“Najveća sramota za jednog srpskog državnika je da uradi to što je uradio Dodik. On zna ko mu je dao ikonu, ali zbog bliskosti sa tom osobom neće da joj otkrije ime. Ta ikona je nelegalnim putem došla do njega. Afera ‘ikona’ je nevjerovatna bruka i sramota”, zaključio je Stanić.

 

Izvor: boljabosna.com

Related Articles

Close