DijasporaIzdvojenoVideoVijesti

URNEBOSNI INTERVJU SRPSKOG HISTORIČARA: “Stari zavjet je pisan na srpskom jeziku a Evropa je nastala raspadom srpskog carstva”! (VIDEO)

Srpski povijesničar hercegovačkih korijena, Jovan I. Deretić , zastupnik je tzv. alternativne povijesti Srba, koju ne priznaje oficijela srpska historiografija, no u širokim narodnim masama ima izenađujuće velii broj pristalica.

Njegovi tekstovi govore o navodnom postojanju srpske antičke istorije od 2000. godine p. n. e, a ne od  7. vijeka, kada su po zvaničnoj historiografiji Srbi došli na Balkan zajedno sa drugim slovenskim narodima.

Deretić tvrdi da Velike seobe Slovena na Balkan nije bilo već su Sloveni na Balkanu autohton narod koji su antički pisci drugačije nazivali. Tako da su Iliri, Tračani, Dačani idr. samo različita imena za srpski narod. On tvdi da je Aleksandar Veliki zapravo srpski vojskovođa pravog imena Aleksandar Karanović i da je on tek treći srpski vojskovođa koji je u svom pohodu na istok došao do Indije. Prije njega su to učinili Nino Belov i Serbo Makaridov.

Također tvrdi da je srpsko pismo (srbica) najstarije evropsko pismo iz koga su se razvila sva kasnija evropska pisma.

U video prilogu pogledajte neke od najšokantnijih teza koje zastupa Dr. Javan Deretić.

(S-B)

Related Articles

Close