IzdvojenoVijesti

VASKOVIĆ OTKRIO DETALJE SASTANKA U LUKAVICI: “Šamaranje Milorada Dodika završeno, hoće li okrenuti i drugi obraz!?”

Banjalučki novinar objavio je na svom blogu detalje razgovora između Milorada Dodika i Nenada Nešića.

Šamaranje Milorada Dodika, materijalizovano kroz blokadu kružnog toka u Lukavici (opština Istočno Novo Sarajevo), koje mu je upriličio Nenad Nešić, inače “bolestan”, završeno je.

Sada se očekuje Dodikov odgovor na šamare Nešića, kojeg je prisilio da podnese ostavku 14.10., uz obrazloženje da to čini “iz zdravstvenih razloga”.

Da li će Dodik, nakon ovih šamara, okrenuti “drugi obraz”, kao njegov stari partner Marko Pavić, nakon njegovih udaraca otv orenim dlanom pitanje je svih pitanja?!

Nešić je, na petominutnom sastanku, 16.10., saopštio Dodiku da DNS napušta režimsku koaliciju. Nije izgledao baš najzdravije.

Sastanak je trajao prekratko da bi pojasnili zbog čega Dodik koji je Nešića 14.10 okarakterisao kao “reketaša” koji iznuđuje čak i po Nevesinju, kriminalca kojeg treba odmah zatvoriti, pri tom mašući papirima koji to dokazuju, nije zatražio od Tužilaštva da istraži Nešića?!

Zbog svih navedenih optužbi i dokaza koje mu je Dodik predočio, Nešić se proglasio “bolesnim” i dao ostavku, a onda Dodiku, dva dana kasnije, blokadom saobraćajnice upriličio šamaranje.

 

Izvor:boljabosna.com

Related Articles

Close