BiHVijesti

Vučić hvalio četnike: Došlo vrijeme srpskog jedinstva, podjele na partizane i ravnogorce su prošlost

Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, gdje je obilježeno 76 godina od misije “Halyard”, da su Srbi jedinstven narod, da su “podjele na partizane i ravnogorce prošlost, te da su se “svi zajedno borili protiv fašista”, piše Srna. Znači, četnik Draža Mihailović se borio protiv fašista, a pritom nije fašista? Vučić ponovo postaje onaj radikal iz 1995. godine.

Po ustaljenoj praksi, Vučić je i ovaj put na sva usta hvalio “srpsko čojstvo”. Naravno, izbjegao je da spomene genocid i ostale stravične zločine koje su počinili njegovi čojstveni Srbi tokom proteklog stoljeća.
“Mi smo u 20. vijeku imali najviše ratova. Sa ponosom smo čuvali svoju otadžbinu i trudili se da čojstvom i junaštvom sačuvamo srpski obraz, ali smo se u svim tim godinama i dijelili. Nadam se i da je prošlo to vrijeme. Uvjeren sam da je došlo vrijeme našeg jedinstva, ne jednoumlja”, poručio je Vučić u obraćanju prisutnima.

U osvrtu na akciju “Halyard”, Vučić je podsjetio da su Srbi te 1944. godine postali “braća po oružju” sa Amerikancima, Englezima i Kanađanima, što se promijenilo 1999., ali je dodao da je na “Srbima da grade odnose prijateljstva u budućnosti”.

Vučić je uvjeren da će predsjednik SAD Donald Trump posjetiti Srbiju i da će to biti prilika da zajedno nazdrave rakijom, koju je Vučiću danas lično, a predsjedniku Trumpu preko ambasadora SAD u Srbiji uručio starina Rodoljub Janković, svjedok spašavanja pilota. “Zajedno smo jači”, poručio je Vučić.

(Saff.ba)

Related Articles

Close