DijasporaVijesti

VUČIČ JE DANAS BODRIO VOJSKU KAO DA JE SRBIJA U RATU: Sakrio je sukob sa…

Postavlja se opravdano pitanje, na koga to Vučić misli da bi mogao Srbiju da iskoristi kao “džak za udaranje”, kada on i njegovi mediji ubjeđuju da Srbija nikad nije imala bolju međunarodnu poziciju nego danas za vrijeme njegove vlasti?!

  • Naša politika snaženja vojske biće ubrzano nastavljena i u najboljoj mogućoj mjeri da srpska armija može da bude stabilizator političkih prilika i da svakome bude jasno da Srbija nije džak za udaranje, i da mogu da nam prijete i da nas napadaju onako kako su to mnogi činili u prošlosti – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Pančevu.

On je lično nevidljivom neprijatelju, u društvu ministra odbrane Nebojše Stefanovića, pokazao koliko je Srbija jaka, ali i da je među njima dvojicom sve super.

Prikazu sposobnosti pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i dijela jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Pančevu uz Vučića i Stefanovića prisustvovao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović i najviši oficiri. Ipak, pažnju je privukao SNS tandem Vučić – Stefanović, koji su nakon kratkoričnog pomirenja opet u komplikovanim odnosima… Kako ih opisati, kad predsjednik preko omiljenog tabloida za disciplinovanje Kurira Stefanovića, bivšeg ministra policije, optužuje da je učestvovao u aferi “prisluškivanje”.

  • Vidjeli ste dobru opremljenost i odjevenost naših vojnika, moramo da napravimo jednu veliku kasarnu ovde. To je uslov za dalji napredak i za još više uspjeha i vjerujem da kada budemo uspjeli da to sve obezbijedimo, obezbijedićemo i veća primanja, vjerujem da ćemo da sačuvamo i privučemo još veći broj ljudi u vojsci – rekao je Vučić i dodao:

  • Od vas očekujemo da budete čuvari naše zemlje, njenog integriteta, slobode, branitelji našeg naroda, čuvari otadžbine, zaštitnici interesa države Srbije. I da budete onaj odvraćajući faktor za svakog agresora. Hvala vam što ste uvijek tu, i kad je teško, ne samo kad je lako – kazao je Vučić.

Međutim, postavlja se opravdano pitanje, na koga to Vučić misli da bi mogao Srbiju da iskoristi kao “džak za udaranje”, kada  on i njegovi mediji ubjeđuju da Srbija nikad nije imala bolju međunarodnu poziciju nego danas za vrijeme njegove vlasti?!

.

FOTO: Vojska SrbijeFOTO: Vojska Srbije

Za koga onda Vučić sprema vojsku, koje sukobe? Da li se to možda sprema da je upotrijebi na unutrašnjem planu za obračun sa neistomišljenicima i narodom koji sve više osjeća posljedice njegove katastrofalne politike?

U demokratskim držaava vojska ne učestvuje u političkom životu, sem u diktaturama, tako da ne može biti ni stabilizator ni destabilizator političkih prilika. Njena uloga je jasno ograničena i definisana Ustavom i zakonima. Ako Vučić namjerava da je upotrijebi u cilju očuvanja sopstvene vlasti, ulazi u vrlo opasno polje sa veoma neizvesnim posljedicama, piše Direktno.rs.

Related Articles

Close