IzdvojenoVijesti

VUČIĆ RAZBJESNIO CRNOGORCE: Predsjednik Srbije spominjao kralja Nikolu, protjeranog ambasadora, ugroženost Srba, Mila Đukanovića…

Predsjednik Srbije Aleksandra Vučić kazao je da protjerivanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića nije bio prijateljski čin.

Istaknuo je da je užasnut kampanjom koja se vodi protiv Srbije i srpskog naroda u Crnoj Gori.

Navodi da je prva odluka Srbije da ne provede mjeru reciprociteta bila normalna, ali da ta zemlja nije brinula samo o Bečkoj konvenciji nego i o životu i odnosu dvije države.

  • Mi smo postupili na civilizovan i odgovoran način. Prva odluka je bila rutinska i uobičajena, po defaultu se donosi, nije gospodin Nikola Selaković pogrešio. Ali, onda smo seli i doneli mudru odluku. Oni su dobrodošli i nećemo da donosimo takve akte. Užasnut sam tim da su Srbi postali okupatori i da se iznose lažni citati kralja Nikole – rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

On je rekao da ni na koji način ne utječe na odluke u Crnoj Gori i da očekuje dobru saradnju s novom Vladom, napomenuvši da će biti vrlo obazriv.

  • Vidim kakvi se pritisci rade, vidim kako se žestoko nameće antisrpska kampanja, kako je kreiraju crnogorski faktori koji hoće da dokažu svoje crnogorstvo. Mi smo dovoljno odgovorni i sposobni da ne učestvujemo u anticrnogorskoj kampanji. Mi smo najbliži, imamo dobar dio našeg naroda koji živi u Crnoj Gori – dodao je Vučić.

Ponovio je da ga je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović lično optužio da je bio direktni krivac za njegov poraz na izborima.

  • Jedina stvar u kojoj se nismo slagali, a jedina u kojoj sam imao da pitam i kažem nešto je položaj srpskog naroda u Crnoj Gori. I kada slušam danas neke kako kažu da nema predstavnika manjina u današnjoj Vladi Crne Gore, ne želeći to da komentarišem, nije bilo ni ovih koji su se izjašnjavali kao Srbi ni u Vladi ni nigde. A Srba je gotovo 30 odsto. Naš je posao da samo, u skladu sa evropskim standardima, brinemo o svom narodu – poručio je Vučić.

Izvor:SB

Related Articles

Close