DijasporaVijesti

Vučić uhvaćen u laži: Kada odem u svijet pitaju nas za situaciju u BiH, a ja im kažem – `Mi se ne miješamo u njihove odnose`

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra u Beogradu razgovarati sa predstavnicima svih značajnijih političkih stranaka u Republici Srpskoj u želji da se, kako je rekao, sačuva mir u regionu.

– Doći će i predsjednik Dodik, doći će i Mirko Šarović, doći će vjerujem i Borenović i mnogi drugi i razgovaraćemo o tome jer mi želimo da očuvamo mir za srpski narod da se izborimo za mir, da ne ugrozimo ni napredak Srbije jer mi brže napredujemo nego drugi – kaže Vučić.

Vučić je za Televiziju Pink rekao da Srbiji ne treba zaustavljanje tog napretka “ni na koji način i ni po koju cijenu”. A onda je izgovorio besramnu laž da se ne miješa u unutarnje odnose u BiH.

– Nama treba mir. Zato naša situacija nije nimalo laka, jer sad kada odem bilo gdje u svijet, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, pitaju nas i za situaciju u BiH, a ja im kažem – Mi se ne miješamo u njihove odnose – dodao je Vučić.

On je rekao da se Srbija nije miješala ni kada su Crna Gora, Sjeverna Makedonija, BiH pričale i pričaju o NATO.

– Uvijek smo ćutali i rekli da je to njihovo unutrašnje pitanje. Mi smo vojno neutralni. Zato ćemo i da se naoružavamo i opremamo tako da bi mogli da branimo svoje nebo, svoju zemlju od svakog – istakao je predsjednik Srbije.

Prema njegovim riječima, suština je da se stvari u regionu komplikuju i bolje ih je rješavati sada nego ostavljati za neko buduće vrijeme.

Related Articles

Close