IzdvojenoVijesti

VUČIĆEV PINK STRAŠI SRBE: “Zapad sprema likvidaciju RS i gvozdenu granicu na Drini”!

NATO ne odustaje i pritisci su jaki, jer je jaka i težnja da se cijeli Balkan uvuče u Alijansu, kaže prof. dr Srđa Trifković, komentirajući za tv Pink izjavu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Euroaziju Matthew Palmera.
Informer podsjeća kako je Palmer poručio da SAD podržavaju sporazum tri najuticajnije stranke u BiH, kojim je utvrđen kompromis kao put napretka kada je riječ o EU, NATO i formiranju vlasti i pored protivljenja Banjaluke svakoj ideji da RS bude dio NATO.- Reč je o dugoročnom projektu koji ima za cilj poravnanje terena za, eventualno, Kineze koji žele da konstruišu svoj tranzitni koridor od Pireja i Soluna ka centralnoj Evropi – kaže Trifković, poznat po nevjerovatnim teorijama zavjere koje lansira svako malo.

Govoreći o BiH, kaže da bi članstvo u NATO značilo da Drina po prvi put postaje granica sa velikim G i u punom smislu te riječi.

– Srbi iz Republike Srpske i Srbije bili bi razdvojeni barijerom koja bi bila, ne samo formalno-pravna kao što je sada, već u punom kapacitetu geopolitička i geostrateška – kaže Trifković za Pink.

Dodaje da bi članstvo BiH u NATO, sa stanovišta širih strateških i dugoročnih planova, na zapadu bilo posmatrano kao korak ka likvidaciji RS, što i jeste krajnji cilj.

– Od Republike Srpske žele da ostave samo praznu ljušturu koja možda ima samo ime, a kada bi BiH zaista ušla u NATO, time bi bio završen proces likvidacije, koji je započet dok se još ni mastilo na Dejtonskom sporazumu nije osušilo – kaže Trifković.

Related Articles

Close