DijasporaIzdvojenoVideoVijesti

ZAVRŠEN SKUP U PODGORICI UZ PORUKU: “Crnu Goru nisu dali naši đedovi, nećemo se ni mi dati ČETNIČKOJ FUKARI…”

Veliki broj građana skupio se na Trgu nezavisnosti na, kako su organizatori naveli patriotskom skupu za odbranu građanske i evropske Crne Gore. 

Peđa Mišurović je rekao da treba pokazati da su građani dostojni svojih predaka.

– Pravi ustaju kad je teško i ne pitaju se koliko će to da ih košta. Mnogo je nas kojima ničija zajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je porodila.

“Nekako mi nikako ne ličite na đavolji nakot i nikako među vama ne prepoznajem ničije ljude. Naša je vjera ona koju večeras dajemo da pod ovim zlatnim orlovima niti može biti žica, niti crnih ptica, a kamoli Stebrenica. Još žešće se Crna Gora nasitila one četničke slobode. Te slobode koju je blagosiljao Joanikije Lipovac. Na kraj toj slobodi stao je vihor crnogorskih partizana 1944.  Pozivam vas da odlučite hoćemo li ponovo dozvolit da žare i pale po Crnoj Gori ili ćemo se tome odlučno oduprijeti. Pobjedila je naša partija, ona jedina Crna Gora. Crnu Goru mogu poraziti samo lični proračuni i obračuni”, rekao je on.

Jelena Đurović iz Beograda se javila video porukom. Ona je rekla da poštuju izbornu volja građana Crne Gore, ali i da se nadaju očuvanju temelja demokratske i evropske Crne Gore.

Video porukom se iz Novog Sada javila i Bojana Vatić poručujući svima da ostanu dostojanstveni za svoju državu.

“Svjedoci smo ružnih događaja koju su već viđeni na prostorima Balkana. Ovo je izbor između budućnosti i prošlosti. Niko ne može da ugasi antifašizam i naruši mir i multietnički sklad u Crnoj Gori”, rekla je ona.

Nemanja Batričević saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka rekao je da se nisu okupili u ime nijedne partije.

“I ne osporavamo ničiju pobjedu. Da su oni svoju pobjedu slavili sa barjacima koje bi noćas držite u rukama, mi se ne bi imali rašta okupljat. Okupili smo se da jasno poručimo da se pred našim očima ne može pallit sveti crnogorski barjak. Mi ne ljubimo lance. Tu smo da se pogledamo u oči i obećamo jedni drugima da se nećemo dati ravnogorskoj fukari. Nisu im dali nasi đedovi, nećemo ni mi. Potonja je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčevići, Filipe Adžiću. Predate li Crnu Goru četnicima o vama će se zboriti onako kako se danas zbori o Marku  Dakoviću i Andriji Radoviću”, rekao je Batrićević.

Skup je završen bakljadom i intoniranjem crnogorske himne. Na skupu su se vijorile crnogorske, komitske i zastave EU, a skandiralo se “ustala je Crna Gora, država se branit mora”, “Risto sotono”, “ne damo državu”.

Uprava policije: Na skupu u Podgorici oko 50. 000 građana

Uprava policije procijenila je da se na Trgu nezavisnosti, na skupu koji su organizatori nazvali Patriotskim skupom za odbranu građanske i evropske Crne Gore, trenutno nalaz 50.000 građana.

“Po procjeni Uprave policije na Trgu nezavisnosti prisutno je oko 50.000 građana i sve protiče bez incidenata. Kolone vozila sa građanima iz pravca Nikšića, Danilovgrada i Cetinja još pristižu”, navodi se na Tviter nalogu Uprave policije.

alt

(Sl.B.)

Related Articles

Close